artikel

Mag ik eens meedenken?

installatiebranche

Mag ik eens meedenken?

Staat u er nog wel eens bij stil hoeveel digitale techniek we thuis of op kantoor om ons heen hebben verzameld?

het viel me laatst weer op toen een printer moest worden aangesloten hoeveel digitale techniek we om ons heen hebben. Kabeltje hier, softwareprogramma daar – en aan het eind van de rit toch maar weer bellen naar die collega die er nét even iets handiger in is.

Beperkte kennis

Als je het bij elkaar optelt is het een hele lading: de NAS-server, printer, desktop, laptop, al dan niet draadloze playbars – de hoeveelheid (digitale) apparatuur lijkt ieder jaar groter te worden. Ik weet niet hoe het u vergaat, maar mijn kennis van hardware is beperkt en van software moet ik helaas hetzelfde zeggen. Een beetje koopman ruikt meteen dat daar een markt ligt. Grote winkelketens beseffen dat al en blazen in reclameboodschappen van de toren dat zij naast alle apparatuur ook de bekabeling kunnen verzorgen en software kunnen installeren. 

Uitdaging voor installateurs

Maar was dat nou niet precies een gebied waar installateurs in thuis horen? En hebben zij niet een veel beter kennis- en ervaringsniveau? Ik durf er wat op in te zetten, dat het zo is. Daar ligt dan ook een schitterende uitdaging voor installateurs die willen ‘plussen’. Een offerte

Een beetje koopman ruikt meteen dat daar een markt ligt

de deur uit? Niet meer zonder aanbod om ook als IT-expert of netbeheerder voor klanten te fungeren. Aansluiten, bekabelen, software installeren: neem het mee in uw aanbiedingen. het is niet alleen een verbreding van uw dienstenpakket, maar ook de eerste stap naar de toekomst. Want met woningen en gebouwen die iedere maand weer slimmer worden, is knowhow op dat gebied voor u én uw klanten van vitaal belang.

 

 

Reageer op dit artikel