bouwbericht

Studententoren Den Haag gaat zeventig meter de lucht in

installatiebranche

Studententoren Den Haag gaat zeventig meter de lucht in

Aan het Leemansplein in Den Haag verrijst een woontoren van 70 meter hoog. In deze 23 verdiepingen tellende toren, die de Leemanstoren gaat heten, komen 481 studentenwoningen.

De toren wordt gebouwd op de campus van de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan College, vlakbij Station Hollands Spoor. Het is een project van een ontwikkelcombinatie die bestaat uit Ten Brinke Slot Projectontwikkeling Arnhem en Plegt-Vos Bouwgroep uit Hengelo. KOW uit Den Haag is verantwoordelijk voor het ontwerp van de toren. DUWO, specialist in studentenhuisvesting in Nederland, is eigenaar en gaat de studentenwoningen verhuren.

Eigen sanitair

Op elke verdieping komen 22 studio’s van circa 20 vierkante meter met eigen sanitair. De plint is gereserveerd voor een gemeenschappelijke ruimte en gedeelde voorzieningen, zoals een fietsberging. De woontoren wordt aangesloten op het stadsverwarmingsnet van Den Haag. Verder worden er zonnepanelen op het dak geplaatst. De oplevering staat gepland in het najaar van 2018. De Leemanstoren vormt, samen met twee andere nog te realiseren woongebouwen, Plan Vijverhof. In de twee andere, minder hoge woongebouwen komen circa 120 appartementen voor starters.

Grootste studentenhuisvester

DUWO, met ruim 30.000 kamers de grootste studentenhuisvester van Nederland, is ook actief in Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Hoofddorp, Leiden, Wageningen en Deventer. DUWO werkte al eerder samen met de ontwikkelcombinatie Ten Brinke Slot Projectontwikkeling en Plegt-Vos Bouwgroep. Zo realiseerde de combinatie in 2016 Campus Plaza, op het universiteitsterrein van Wageningen University & Research. Campus Plaza is een groen en duurzaam complex van 440 studentenstudio’s met winkel- en horeca voorzieningen kinderdagverblijf.

DUWO bouwt momenteel studentencomplexen in onder meer Leiden (57 woningen, op het terrein van de Meelfabriek), Amsterdam (590 woningen aan de Lelylaan) en Delft (665 woningen aan de Stieltjesweg en Keverling Buismanweg).


Plaats: Den Haag
Opdrachtgever: Ten Brinke Slot Projectontwikkeling en Plegt-Vos Bouwgroep
Ramingsgroep: Meer dan 12.5 miljoen euro


 

Reageer op dit artikel