nieuws

Ziekenhuis Hengelo uur zonder stroom

installatiebranche

Het ZGT Ziekenhuis in Hengelo heeft zondagochtend ruim een uur zonder elektriciteit gezeten. Iets na half negen viel de stroom in het gebouw uit.

Ook de apparatuur die in het geval van een stroomstoring, een signaal moet doorgeven aan het noodaggregaat haperde. Daardoor sloeg de noodvoorziening niet aan. Vijf patiënten op de intensive care moesten handmatig worden beademd. Volgens het ziekenhuis verkeerde geen van hen enig moment in levensgevaar. Zonder noodvoorziening kunnen er echter geen operaties in het ziekenhuis worden uitgevoerd.

Omleiding

Rond kwart voor tien had de brandweer de stroomvoorziening van het ziekenhuis weten om te leiden, zodat alle apparatuur in het ziekenhuis weer gewoon werkte. Omdat de noodvoorziening nog niet werkte, bleef de brandweer voorlopig in het ziekenhuis aanwezig zodat direct een noodvoorziening kon worden aangelegd als zich toch nog problemen voordeden. Over de oorzaak van beide storingen is nog niets bekend.

Reageer op dit artikel