nieuws

Scholen Spijkenisse bekroond voor zuinige verlichting

installatiebranche

Prokind scholengroep uit Spijkenisse ontving vandaag de GreenLight Award van de Europese Commissie. De scholengroep heeft tot 80 procent bespaard op het energieverbruik door het plaatsen van hoogfrequente verlichting, daglichtsensoren en spiegeloptieken.

 “Er valt op scholen veel geld te besparen op verlichtingsenergie”, aldus Ruud Vet, GreenLight manager van de Prokind Scholengroep, een stichting van zeventien locaties voor openbaar primair onderwijs in Spijkenisse. “Met eenvoudige maatregelen hebben wij op afzonderlijke locaties tot 80 procent bespaard, en dat zonder hakken of breken. De investeringen hebben we binnen 1,5 jaar terugverdiend. We zijn hier natuurlijk erg blij, zeker in deze tijd van bezuinigingen. Dat wij nu beloond worden met een GreenLight Award is een kroon op onze inspanningen en hopelijk een stimulans voor andere scholen en schoolbesturen”. De stichting Prokind Scholengroep bespaart per jaar 26.500 kWh. In totaal is inmiddels 40.400 kWh bespaard.

Awards

De GreenLight Awards zijn een initiatief van het Joint Research Centre (JRC) van de Europese Commissie en bedoeld om organisaties in zowel de private als de publieke sector te stimuleren om met energiebesparing aan de slag te gaan. Dit jaar ontvingen acht organisaties in Europa, waaronder de gemeente Tilburg en de Prokind Scholengroep, een award voor hun inspanningen op het gebied van energiebesparing in de verlichting. Agentschap NL is het contactpunt in Nederland voor het Europese GreenLight Programma en heeft de prijs uitgereikt.

Reageer op dit artikel