nieuws

Drie projecten genomineerd voor KNX Professionals Award 2011

installatiebranche

BAM Techniek, Hevac Controls en Van Maanen Domotica Solutions zijn genomineerd voor KNX Professionals Award 2011. Eind november wordt duidelijk wie de award wint.

Drie projecten genomineerd voor KNX Professionals Award 2011

De drie genomineerden presenteren hun project op 24 november, tijdens de beurs Domotica & Slim Wonen. Daarna wordt bekend wie de winnaar is.

Kantoorgebouw

BAM Techniek koppelde E- en W-installaties bij de herontwikkeling van een kantoorgebouw in Den Haag. Het KNX-bussysteem is toegepast voor het bedienen en regelen van alle installaties op ruimteniveau.

Gezondheidscentrum

Het project van Van Maanen Domotica Solutions betreft een multifunctioneel gezondheidscentrum. Het bedrijf laat zien hoe met behulp van KNX een gezondheidscentrum flexibel en multifunctioneel kan worden. Bijna alle gebouwgebonden installaties zijn aan de KNX-bus gekoppeld. Daardoor kunnen aanpassingen in functie en indeling van het gebouw in de toekomst gemakkelijk en snel worden uitgevoerd. De KNX-installatie zorgt ook voor een erg energiezuinig gebouw.

Woonboerderij

Hevac Controls renoveerde een luxe woonboerderij en voorzag deze van hypermodern comfort. Het project toont hoe ver de integratie van installatietechnieken via KNX in de woningbouw kan gaan. In de boerderij is praktisch elke denkbare installatietechniek via KNX geautomatiseerd.

Andere inzendingen

De andere vijf inzenders voor de award zijn:

Benelec – Eenvoudige iPad bediening voor complexe KNX-installatie in luxe woning;

Elektrokern Solutions – KNX verbindt DALI en Crestron in Van der Valk Hotel Almere;

ETB Willem Bos – KNX-automatisering van luxe woning in Nuenen;

FACT Domotica – Monumentale boerderij doet moderne kunstjes op iPad commando’s;

Van Maanen Domotica Solutions – Energiebeheersing in monumentaal kantoorpand dankzij KNX.

Uitreiking

De presentatie van de drie genomineerden en de uitreiking van de Award zijn bij te wonen op 24 november. Hiervoor is een toegangskaart voor de beurs Domotica & Slim Wonen noodzakelijk.

 

 

Reageer op dit artikel