nieuws

JUNG favoriet bij E-installateur, Schneider bij E-adviseur

installatiebranche

Leverancier van domotica en schakelmateriaal JUNG is dit jaar de favoriet bij E-installateurs. De adviseurs in de elektrosector geven de hoogste waardering aan Schneider. Dat blijkt uit het jaarlijkse klanttevredenheidonderzoek van marktonderzoekers USP/Bouwkennis.

Dit jaar blijken E-installateurs het meest tevreden met fabrikanten van domotica en schakelmateriaal. Hun top 5 ziet eruit als volgt: 1. JUNG (domotica), 2. Gira (schakelmateriaal), 3. JUNG (schakelmateriaal), 4. Gira (domotica), 5. PEHA (schakelmateriaal)

Adviseurs

De top 5 van adviseurs E-installatie verschilt aanmerkelijk van die van de E-installateurs. Alleen Gira komt bij beide marktpartijen in de top 5 voor. Bij de adviseurs staat Gira op de tweede plaats, en voert Schneider de lijst aan. Verder scoren Eaton, Merten en ABB hoog onder adviseurs E-installatie.

Onderzoek

In het jaarlijks terugkerende klanttevredenheidonderzoek van Bouwkennis worden fabrikanten vergeleken met een groot aantal A-merken in de E-installatie-, W-installatiebranche en onder adviseurs. Dit jaar is het onderzoek gehouden onder 323 E-installateurs, 435 W-installateurs en 305 adviseurs.

Criteria

De betrouwbaarheid en de service en klachtafhandeling zijn de twee belangrijkste aspecten voor zowel E- als W-installateurs wanneer zij fabrikanten beoordelen. Zowel adviseurs W- als E-installatie vinden het meedenken met de klant het belangrijkste aspect.

Tevredenheid

Onder installateurs is van twaalf belangrijke aspecten de tevredenheid gemeten, onder adviseurs van elf. Daarnaast is ook een algemeen tevredenheidcijfer per merk gevraagd. De top 5 is opgemaakt aan de hand van de hoogste algemene tevredenheidcijfers.

Reageer op dit artikel