nieuws

Van het turbulente voorspel van rechtszaken en protesten is in de bouwput van het hoogspanningsstation Wateringen niets meer te merken.

Spannend

Omwonenden wilden helemaal geen transformatorstation van Tennet in de achtertuin en probeerden met man en macht de plannen te dwarsbomen. Uiteindelijk kregen ze ‘slechts’ voor elkaar, dat er meer ondergrondse kabels komen en dat de afstand van het station tot de bebouwde kom niet 90 maar 125 meter bedraagt. Het nieuwe stalen elektriciteitsbouwwerk waaraan medewerkers van Smit Transformatoren uit Nijmegen de hand leggen, is onderdeel van het project Randstad 380 kV. Dat plan moet voorkomen dat de inwoners van Zuid-Holland en omstreken in de toekomst zonder stroom komen te zitten. Tussen Bleiswijk en Wateringen komen in totaal 34 mastlocaties die samen op ongeveer 1000 heipalen staan. De gebruikte kabel heeft een doorsnede van 14,5 centimeter. Het station in Wateringen zou eigenlijk worden opgeleverd in 2010.

Reageer op dit artikel