nieuws

Elektrisch speelgoed wordt ‘3D stekker-art’

installatiebranche

Elektrisch speelgoed belandt vaak onnodig in de prullenbak, zegt de recycleorganisatie Wecycle. Presentator en kunstenaar Eddy Zoey maakte daarom samen met kinderen een tijdelijk educatief kunstwerk van afgedankt speelgoed met stekker of batterij.

Elektrisch speelgoed wordt ‘3D stekker-art’

Vorige week is in het Wecycle-pand in Amsterdam gewerkt aan ‘3D stekker-art’. Samen met presentator en kunstenaar Eddy Zoey, maakten kinderen van de St. Bonifatiusschool uit Sneek een kunstwerk van oud speelgoed met stekker of batterij. Het kunstwerk is van tijdelijke aard en zal binnenkort worden gerecycled.

Tweede leven

“Het kunstwerk staat symbool voor het feit dat je van een afgedankt product weer iets heel nieuws kunt maken. Het laat kinderen zien dat het speelgoed dat zij niet meer gebruiken een tweede leven kan krijgen. En juist niet alleen als kunstwerk, zo leren de kinderen hier,” vertelt Eddy Zoey.

Geheim

De 3D stekker-art werd gemaakt in de tijdelijke Wecycle-belevenis aan de Kalverstraat 101 in Amsterdam. Tot en met 8 januari kan iedereen daar ‘Het geheim van Wecycle’ ontdekken. Bij ‘Het geheim van Wecycle’ leren kinderen en hun ouders op een leuke manier waarom elektrische apparaten en spaarlampen niet weggegooid mogen worden.

Reageer op dit artikel