nieuws

Minihelikopter maakt 3-D beelden

installatiebranche

Siemens gebruikt een met sensoren uitgeruste minihelikopter voor het verzamelen en interpreteren van videobeelden. De quadrocopter kan op basis van de verzamelde data een digitaal 3D-model creëren.

Minihelikopter maakt 3-D beelden

Het onbemande systeem heeft een diameter van bijna een meter en is voorzien van vier rotors. Tijdens de vlucht registreert het systeem de omgeving met lasers. Optische sensoren en videocamera’s leggen elk detail vast.3D


Op basis van de verzamelde gegevens kan de quadrocopter een nauwkeurig digitaal

3D-model van zijn omgeving samenstellen. Zo kan een 3D-model worden gemaakt van bijvoorbeeld bagageafhandelingen,fabrieksgebouwen of evenementenlocaties. Dit kan van pas komen bij bouwplanningen of gebouwinspecties.

Windmolens en hoogspanningsmasten

In de toekomst kan de quadorcopter routinematige vluchten uitvoeren voor de inspectie van slecht toegankelijke installaties, zoals windmolens en hoogspanningsmasten.

Ontwikkeling

Computerwetenschappers van Corporate Technology in Princeton en München werken samen met robotica-experts van het Massachusetts Institute of Technology in Boston om deze technologie verder te ontwikkelen. Met als doel een systeem te creëren dat digitale modellen van complexe binnenruimtes kan produceren en ontoegankelijke

installaties kan inspecteren.

Reageer op dit artikel