nieuws

Omgekeerd aangesloten zekeringhouder

installatiebranche

Installateur Henk van Bergen maakte deze foto van een omgekeerd aangesloten zekeringhouder. Henk werkt bij Elektrotechniek van Hattum in Helvoirt.

Omgekeerd aangesloten zekeringhouder

“Bij een storing in een installatie zochten we met een voltstick naar een defecte zekering”, vertelt Henk van Bergen. “Door de voltstick achter op de zekering te houden, is goed te zien of een zekering defect is of niet.”Elke zekering defect


Maar bij deze zekeringen leek het wel alsof elke zekering defect was. Henk van Bergen: “Wat was het geval: De zekeringhouder was verkeerd om aangesloten en de zekeringen zijn in de nulleiding geplaatst! Dat is natuurlijk niet de bedoeling.”

Meer voorbeelden van hoe het niet moet staan in vakblad Installatie Journaal.

Reageer op dit artikel