nieuws

Railbranche lonkt naar installateurs

installatiebranche

Met baangarantie, een mooi startsalaris en afwisselend werk hoopt de railbranche de komende jaren voldoende (jonge) monteurs te werven. De branche lonkt daarbij ook naar studenten elektro- en installatietechniek.

Railbranche lonkt naar installateurs

Door de snelle ontwikkelingen in de techniek en de vergrijzing moet de komende tien jaar naar verwachting 80 procent van de 2000 tot 2250 Rail Voertuig Onderhoudsmonteurs vervangen worden.

Opleiding

In september 2012 start CIVOM daarom de tweejarige opleiding ‘RVO service monteur’ op niveau 3. CIVOM staat voor ‘Centrum Innovatief Vakmanschap voor onderhoud in Mobiliteit’ en richt zich op het opleiden van technische vakmensen voor het personen- en goederenvervoer over land, weg, rail en water.

Voorwaarden

Programmamanager Gerard van Knijff: “De opleiding is toelaatbaar voor studenten met een afgeronde niveau 2 opleiding in de richtingen mechatronica, metaal, elektrotechniek, autotechniek of installatietechniek. Het eerste jaar gaan ze vijf dagen naar school. Ook lopen ze minstens twee keer stage. Belangrijk, omdat ze het jaar daarop al meteen – betaald – aan de slag gaan bij één van de bij ons aangesloten leerwerkbedrijven.”

Einstein-generatie

Van Knijff schat de aantrekkingskracht van de railbranche hoog in. Dankzij deze baangarantie en het mooie startsalaris, afwisselend werk en een constante stroom aan nieuwe uitdagingen is de railbranche “een perfecte sector voor de moderne Einstein-generatie”, zegt hij.

Lees het hele artikel op MetronieuwsBekijk het filmpje over het CIVOM


Reageer op dit artikel