nieuws

Leds brengen achtbaan Europa-Park tot leven

installatiebranche

Becker Lichttechnik realiseerde het lichtontwerp voor Wodan. Dit is de nieuwe houten achtbaan van Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland.

Leds brengen achtbaan Europa-Park tot leven

Wodan is 1.050 meter lang en 40 meter hoog. De achtbaan heeft een topsnelheid van meer dan 100 km/u en maximale G-krachten van 3.5 G. Het spoor kruist bovendien de banen van twee andere attracties, wat zorgt voor een extra kick.

Lichtontwerp

Becker Lichttechnik realiseerde het lichtontwerp voor Wodan. Na diverse experimenten is gekozen voor een combinatie van de Miriam GII RGB en de REVO Modular. Becker Lichttechniek is distributeur van CLS LED.

Amber leds

Voor de REVO Modular is gekozen voor amber leds, om zo de karakteristieke kleur van het hout extra te benadrukken. Het ronde frame van 35 meter hoog was geen probleem voor de armaturen, die allemaal zijn voorzien van 8˚ lenzen.

In- en output connectoren

De technische staf van het park gaf de voorkeur aan de Modular- boven de Basic versie, omdat deze uitvoering beschikt over in- en output connectoren. Hiermee kunnen armaturen eenvoudig worden doorgekoppeld. Ook biedt het monteurs de mogelijkheid de armaturen eenvoudig te demonteren. Mocht het nodig zijn om hier onderhoud aan te plegen, dan kan dit veilig in de werkplaats gebeuren terwijl de achtbaan in bedrijf blijft.

Contrasterende gloed

Het houten frame van Wodan wordt van binnenuit aangelicht met de Miriam GII RGB, voorzien van 32˚ lenzen. Door deze armaturen van kleur te laten veranderen, ontstaat een contrasterende gloed, die de constructie tot leven brengt.

Lees ook:

Nieuwe verlichting voor grote theaterzaal

Reageer op dit artikel