nieuws

Werknemers Draka stellen ultimatum

installatiebranche

Werknemers van kabelfabrikant Draka in Emmen en FNV Metaal hebben de Draka-directie gistermiddag na een stakingsvergadering een ultimatum gesteld.

De ontslagaanvraag voor zestien werknemers moet de directie voor maandag 18 februari 18:00 uur van tafel halen. Als dit niet gebeurt, dan gaat het voltallige personeel, ongeveer 230 mensen, staken voor werkzekerheid.

Geen noodzaak

“De noodzaak voor zo’n ingrijpende reorganisatie, met het ontslaan van zestien mensen, is er gewoonweg niet.” Dit zegt Albert Kuiper, bestuurder FNV Metaal.  “De productie draait volop en er moet zelfs overgewerkt worden. De mensen zijn hier collegiaal en laten hun collega’s niet in de kou zetten.”

Korter werken

Albert Kuiper: “De werknemers van Draka willen werkzekerheid voor iedereen en zijn daarom bereid om bijvoorbeeld met zijn allen korter te werken, door alle adv-dagen op te nemen. Een ander alternatief is natuurlijk verloop. Met deze oplossingen kan iedereen gewoon goed aan het werk blijven.”

Sociaal plan

Er is een sociaal plan dat geldt tot december 2014.

Reageer op dit artikel