nieuws

Actie voor gestolen zonnepanelen van abdij

installatiebranche

Begin mei zijn de monniken van de Sint Adelberta Abdij in Egmond bestolen van een deel van hun zonnepanelen. Social media expert Sergio Felter wil de geplaagde abdij te hulp schieten.

Actie voor gestolen zonnepanelen van abdij

De panelen zijn in de nacht van 2 op 3 mei van het dak van de kaarsenmakerij die bij de abdij hoort gehaald. “Een grote strop”, zo vertelt secretaris Bram Verheijen aan Noordhollands Dagblad. “De panelen lagen er net een maand op. Het probleem is dat we die niet konden verzekeren, dus de 20.000 euro schade is niet vergoed.”

Dieven zonnepanelen verdwenen

De politie heeft geen idee van de daders. “Er zijn geen aanknopingspunten meer”, aldus een politiewoordvoerder in dezelfde krant.

Totaal 250 zonnepanelen

De zonnepanelen zijn in de eerste week van april op de Abdij van Egmond gemonteerd. Het bedrijf Zonbespaart heeft als partner van HES Elektrotechniek in maart het dak van de abdij in totaal van 250 zonnepanelen voorzien.

Begin april in werking

Op de site van HES Elektrotechniek is over dit project nog te lezen: “Het werk is ondanks de koude maart maand heel voorspoedig gegaan. Begin april wordt de installatie gekoppeld en in werking gezet. Laat de zon nu maar komen zodat de abdij de energierekening drastisch ziet verlagen.”

Actie

Helaas waren de dieven er eerder dan de zon. Social media expert Sergio Felter en Eric van den Berg van Katholiek.nl willen de geplaagde abdij te hulp schieten. “Wij roepen op geld te doneren zodat de zonnepanelen kunnen worden vervangen.”

Reageer op dit artikel