nieuws

Subsidiegeld zonnepanelen bijna op

installatiebranche

De bodem van de subsidiepot voor zonnepanelen is bijna in zicht. Vrijdag 12 juli meldde subsidieloket Agentschap NL dat van de bijna 51 miljoen euro subsidie er nog 6,8 miljoen over is.

Subsidiegeld zonnepanelen bijna op

De subsidieregeling voor particulieren werd vorige zomer ingesteld. Particuliere kunnen 15 procent subsidie krijgen op de aanschaf van pv-panelen tot een maximum van 650 euro of 3500 Wp. In totaal zijn er vanaf juli vorig jaar ruim 78 duizend aanvragen binnengekomen.

PolderPv

Volgens de website PolderPv zijn vooral de laatste maanden veel subsidie-aanvragen ingediend. De verwachting is dat het nog resterende bedrag in de subsidiepot van 6,8 miljoen binnen anderhalve maand is vergeven. De afgelopen voorjaarsmaanden is steeds voor zo’n 5 miljoen aan subsidie uitgekeerd. Afgelopen winter lag dat volgens Polder PV op 1,9 miljoen euro per maand.

Hype

Het is nog niet aan te geven of het wegvallen van subsidie tot een afname van nieuwe pv-installaties leidt. De laatste maanden lijkt er volgens watchers op internet  bijna sprake van bijna een hype en werkt de aanschaf van pv-panelen aanstekelijk.

Prijsheffing

De prijsheffing van 11 procent op Chinese panelen lijkt nauwelijks tot hogere aanschafprijzen te leiden. In augustus maakt de Europese Commissie bekend of Chinese panelen nog zwaarder worden belast of dat China vrijwillig de prijzen van zonnepanelen verhoogt.

Reageer op dit artikel