nieuws

Geregistreerde installatiekast gaat beunhazerij tegen

installatiebranche

Nieuwe installatiekasten van ABB worden sinds kort voorzien van een unieke identificatiecode (HafonormID). Dankzij de code krijgen beunhazen minder kans. Ook is de code handig op het gebied van risicoaansprakelijkheid.

Geregistreerde installatiekast gaat beunhazerij tegen

Voor installatiekasten die al in gebruik zijn, kan de identificatiecode alsnog worden aangevraagd. Door de code te registreren op www.abb.nl/registratie kan de installateur of de eindgebruiker de geïnstalleerde configuratie vastleggen. Zo is altijd duidelijk welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Veranderingen aan de installatie door niet-erkende installateurs en de aansprakelijkheid voor eventuele schade zijn daarmee altijd aan te tonen.

Eerste aanspreekpunt

Het registreren zorgt er ook voor dat de installateur het eerste aanspreekpunt blijft voor mutaties aan en onderhoud van de HafonormID.  Volgens ABB biedt het een opstap voor het aanbieden van extra diensten, zoals de jaarlijkse controle van de aardlekschakelaar.

Reageer op dit artikel