nieuws

‘Enorm perspectief voor vrouwen in de techniek’

installatiebranche

Titia Siertsema (Uneto-Vni) is benoemd tot juryvoorzitter van de Femme Tech Bedrijven Award 2014. Zij neemt het stokje over van Ineke Dezentjé (FME-CWM).

‘Enorm perspectief voor vrouwen in de techniek’

Siertsema:”Vrouwen in technische beroepen zijn nog steeds een bijzonderheid. Ik wil daarin verandering brengen.”

Vijf juryleden

De genomineerden van de Femme Tech Bedrijven Award worden beoordeeld door vijf juryleden. Dit zijn Titia Siertsema, Ellen Dekkers (FNV Bondgenoten), Herm Hendrikx (DSM Nederland), Ronald Udo (AP Services) en Sjiera de Vries (lector Sociale innovatie en Verscheidenheid).

Vanzelfsprekend M/V

De uitreiking van de Femme Tech Bedrijven Award vindt plaats op 11 november 2014 tijdens de Femme Tech Dag. De dag heeft als thema Vanzelfsprekend M/V.

Croon Elektrotechniek

De Awards worden uitgereikt aan technische bedrijven, die zich op een bijzondere manier inspannen om meer technische vakvrouwen voor hun bedrijf te werven en te behouden. De winnaars van 2013 waren Croon Elektrotechniek, DSM Nederland, Fokker Landing Gear en Argowil.

Enorm perspectief

Siertsema: “Vrouwen kunnen kennis van technologie koppelen aan een groot gevoel voor dienstverlening en marketing. Daaraan hebben technische bedrijfstakken steeds meer behoefte. Er is dus een enorm perspectief voor vrouwen in de techniek. Die boodschap wordt met de Femme Tech Award stevig neergezet.”

 

 

Reageer op dit artikel