nieuws

Deltion-leerlingen krijgen werkkleding en schoenen

installatiebranche

Ruim 200 leerlingen van Deltion krijgen vandaag hun werkkleding en schoenen van de Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek en Stichting Werktuigbouw. De stichtingen willen zo de instroom van jongeren binnen de technische bedrijven stimuleren.

Deltion-leerlingen krijgen werkkleding en schoenen

Het gaat om leerlingen van de opleidingen Middenkader Engineering, Allround Operationele Techniek en Elektrotechnische Industriële Producten en Systemen.  

Plek genoeg

De Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek Zwolle e.o. en Stichting Vrienden van de Werktuigbouw stellen materialen beschikbaar aan de jongeren. Beide Stichtingen zijn van mening dat er binnen de bedrijven voldoende plek voor technische en gemotiveerde jongeren is.

Regeling

De bekostiging van werkkleding, schoenen en examengelden VCA wordt beschikbaar gesteld vanuit de InstalPush- en MetalPush-regeling. Deze regelingen zijn in het leven geroepen om de kwaliteit van stageprocessen in het mbo te waarborgen.

Samenwerkingsovereenkomst

Bedrijven die deelnemen aan deze regelingen sluiten een samenwerkingsovereenkomst met Deltion. Hierin worden onder meer afspraken gemaakt over de invulling van de stage, de begeleiding van de student en de stagebeloning.

Reageer op dit artikel