nieuws

Ikea gaat zonnepanelen verkopen

installatiebranche

Ikea gaat met ingang van deze maand zonnepanelen leveren en installeren in Nederland. De expansie in Nederland is het gevolg van een succesvolle pilot op de Britse markt.

Ikea gaat zonnepanelen verkopen

Ikea zal de zonnepanelen aanbieden en installeren in samenwerking met partner Hanergy, producent van dunnefilm pv-modules. Klanten kunnen panelen kopen voor prijzen vanaf 3.200 euro, met een gemiddelde prijs van 4.400 euro voor een opstelling van 2,5 kW, inclusief installatie.

Betaalbare zonnepanelen

De Haarlemse vestiging van de Zweedse woongigant is het eerste aan de beurt. ”IKEA is vastbesloten om meer betaalbare oplossingen te bieden voor zoveel mogelijk mensen”, zo stelt Peter Agnefjäll, topman van het bedrijf. De vestiging in Utrecht is na Haarlem de eerstvolgende.

Beparing op elektrische energie

In Engeland zouden 1.500 systemen zijn verkocht. Hanergy en Ikea claimen een mogelijke besparing van 463 euro (54%) op de kosten voor elektrische energie. Daarmee zou je jaarlijks ruim tien procent (10,5%) van je investering terugverdienen.

Reageer op dit artikel