nieuws

Stabiplan publiceert richtlijn voor Revit-families

installatiebranche

Ontwerpsoftware-leverancier Stabiplan introduceerde op haar BIM-congres in het Eindhovense Evoluon de European MEPcontent Standard, een richtlijn voor Revit-families voor e- en w-installatietechniek.

Stabiplan publiceert richtlijn voor Revit-families

MEPcontent.eu is een service van Stabiplan. Circa 150 fabrikanten plaatsen hier hun producten in. Met dit platform In combinatie met de Europese MEPcontent Standaard (EMCS) levert Stabiplan “uniforme en geclassificeerde content voor de installatiesector in Europa”. Met nadruk in Europa, want zo stelt het bedrijf: “Een aanpak per land is te fragmentarisch en niet toekomstbestendig.”

Bestaande normen en richtlijnen

Stabiplan stelt dat EMCS ervoor zorgt dat de content zoveel mogelijk voldoet aan bestaande normen en richtlijnen, “zoals de Autodesk Content Style Guide en de Nederlandse en Europese normalisatie-organisaties, zoals ETIM, Cobie, VDI 3805, ISO 16757. Het vertrekpunt voor het bouwen van families volgens EMSC is de Family bibliotheek die bij de installatie van Revit MEP in de software aanwezig is.”

Revit-families

Inmiddels is grafische productinformatie van circa 450.000 producten in Revit-families en 3D dwg’s voorhanden op MEPcontent.eu. Het is de bedoeling dat vanaf nu steeds meer content op MEPcontent.eu gaat voldoen aan de EMCS.

Reageer op dit artikel