nieuws

Elektrisch aanrakingsgevaar bij enkele Duitse zonnepanelen

installatiebranche

In advertenties in de dagbladen wordt gewaarschuwd voor elektrisch aanrakingsgevaar bij panelen van de fabrikant AS Abwicklung und Solar-Service AG.

Elektrisch aanrakingsgevaar bij enkele Duitse zonnepanelen

Zonnepanelen van AS Abwicklung und Solar-Service AG kunnen een dodelijke schok veroorzaken. Doordat het deksel van een aansluitdoos los kan zitten of zelfs los kan komen, komen de elektrische verbindingen bloot te liggen. Aanraken kan uiteraard fataal zijn. Het gaat om de types: S02, S03 en S73.

Dodelijke elektrische schok

„Het aanraken van deze contacten kan tot een dodelijke elektrische schok, een verwonding door een elektrische schok of tot een val van het dak als gevolg van een voelbare elektrische schok leiden”, zo meldt de fabrikant, die in de advertentie oproept een defecte contactdoos te laten repareren door vakmensen, om te voorkomen dat consumenten zelf de zonnepanelen gaan controleren of repareren.

Voor meer informatie wordt verwezen naar: zonnepanelen-veiligheid.eu.

Reageer op dit artikel