nieuws

Kien brengt installateurs en bewoners bij elkaar

installatiebranche

Bewoners in Rotterdam-Noord willen hun wijk energieneutraal maken. Daar zijn onder andere installateurs voor nodig. Stichting Kien bracht afgelopen vrijdag bewoners in contact met ondernemers uit de regio.

Kien brengt installateurs en bewoners bij elkaar

Vanaf 2030 willen de bewoners van Rotterdam-Noord in hun eigen energie kunnen voorzien. Daarom richtten ze in 2012 de vereniging Blijstroom op.  

Van Maanenblok

Stichting Kien is vrijwel vanaf de start bij Blijstroom betrokken. Zo zorgde Kien ervoor dat een student van de TU/e de mogelijkheden van energiebesparing onderzocht voor het Van Maanenblok, een markant wooncomplex in Rotterdam-Noord.

Blijstroom-projecten

Tijdens de bijeenkomst van afgelopen vrijdag werd onder andere ingegaan op dit Van Maanenblok. Maar ook andere projecten van Blijstroom passeerden de revue. Zoals ‘Rotterdamse VvE’s’ met ‘Energie en Zonnepanelen op de Gymzaal.’  De ondernemers dachten mee over innovatieve oplossingen voor Blijstroom-projecten. Ook werden ervaringen uitgewisseld.

Kennismaken

Debbie Mous (Kien): “Het belangrijkste doel van deze bijeenkomst is kennismaken. We willen disciplines laten samenwerken op het gebied van duurzaamheid. Maar ook willen we graag weten wat er wel en niet werkt. ”

Terugverdientijd

Een van de ondernemers is er duidelijk over: “We willen en kunnen wel, maar degene die het moet betalen loopt tegen de terugverdientijd aan. Over het algemeen zijn bewoners niet zo blij met een terugverdientijd van zeven jaar. Wil verduurzaming een succes worden dan is het nodig mensen mee te krijgen.”

Lees ook: Bewoners Blijdorp verduurzamen wijk

Reageer op dit artikel