nieuws

Grootste PV-park van Australië van start

installatiebranche

Het eerste deel van het Nyngan zonnestroompark in de Australische provincie New South Wales is in werking en telt reeds 350.000 zonnepanelen.

Grootste PV-park van Australië van start

Het geïnstalleerde vermogen ligt momenteel rond de 25MW en wanneer het park compleet is spreken we over niet minder dan 102 MW, wat genoeg zou zijn voor zo’n 33.000 huizen.

Financiële, regeltechnische en technische barrières

Het project zou de weg vrij moeten maken voor meer van dergelijke grote parken, door financiële, regeltechnische en technische barrières te doorbreken. Andere belangen die meespelen zijn de lokale waarde in de vorm van banen. Meer dan 250 mensen waren aan het werk tijdens de bouw. Over de personeelsbezetting in de operationele fase is niets bekend.

AGL solar project

Het park is onderdeel van het AGL solar project, wat met 167 miljoen dollar ondersteund wordt door Australian Renewable Energy Agency (Arena) en met 65 miljoen dollar van de provinciale overheid. Nog eens 155 MW staat reeds op de planning. Als het project gereed is zullen er 1.350.000 panelen zijn geïnstalleerd op ongeveer 150.000 stalen frames. De panelen worden vast opgesteld op het noorden.

Reageer op dit artikel