nieuws

Is je specialiseren achterhaald?

installatiebranche

Is je specialiseren achterhaald?

In vakblad Installatie Journaal en vakblad Gawalo vroegen we installateurs of het achterhaald is je te specialiseren. Maarten van der Boon jr. (Leertouwer) komt met een reactie.

“Een leuke vraag in Installatie Journaal 11-2015. Moet je nu alles van één technisch domein weten óf juist allrounder in techniek zijn? Voor beide zijn er voors en tegens te noemen. Het is evenzoveel goed áls fout. En daarmee is voor mij de vraag een non-discussie”, aldus Maarten van der Boon.

Waarom?

“Het is in basis namelijk veel belangrijker te weten en te communiceren waarom je actief bent in de installatietechniek. Wat draag jij nu wezenlijk bij? Of wat draagt  je bedrijf of je dienstverlening wezenlijk bij? Wat is je bestaansrecht? Wanneer je hier vanuit keuzes maakt,is het per definitie goed.”

Geen windeieren

Voor mij is de vraag een non-discussie

Leertouwer heeft jaren geleden gekozen zich als kennisbedrijf te ontwikkelen, vertelt van der Boon. “Waarom? Omdat het bedrijf sinds 1929 ‘comfort in techniek’ levert bij zijn  klanten. Vanuit de techniek bezien is er kennis en kunde in vele technische domeinen en zijn we dus een allround bedrijf. Naar buiten – richting onze markten en klanten – is het bedrijf technisch dienstverlener. Een specialist in systeemintegratie. Die keuze en koers heeft ons afgelopen jaren geen windeieren gelegd.”

Lees meer over dit onderwerp in vakblad Installatie Journaal en vakblad Gawalo.

Reageer op dit artikel