nieuws

Op lengte gemaakte kabels voor personenzoekinstallatie

installatiebranche

Draka Kabel leverde speciaal bedrukte en op lengte gemaakte kabels voor de  personenzoekinstallatie (PZI) van het Amsterdamse ziekenhuis VUmc.

Op lengte gemaakte kabels voor personenzoekinstallatie

De op gevarieerde lengte gesneden kabels zijn om de 2 meter bedrukt met een codering. Deze geeft functie, herkomst en bestemming in het tracé aan. 

Unica

Unica Installatietechniek kreeg de opdracht de bestaande bekabeling naar de personenzoekinstallatie van het ziekenhuis te vernieuwen. Dit in verband met gewijzigde bouwvoorschriften. Installatie-adviseur Deerns vroeg Unica elke kabel te voorzien van een pvc-label met een codering, die de functie aanduidt en aangeeft waar de kabel vandaan komt en naar toe gaat. 

38 snijlengten

Normaal gesproken wordt een dergelijk label aan het begin en aan het eind van elke kabel aangebracht. Bij het VUmc-project zou dat veel werk betekenen. In totaal moest 8 kilometer kabel met 38 verschillende snijlengten worden gelegd: 5189 meter signaalkabel (2300 fb serie) en 2304 meter voedingskabel (2500 serie). Unica sprak met Draka af dat de kabels op de gewenste snijlengte op haspels vanuit de fabriek aangeleverd zouden worden.  De kabels variëren in lengte van 100 tot 410 meter. 

Gesloten buisleidingen

De kabels waarlangs de oproepsignalen van de PZI naar de diverse antennes in het ziekenhuiscomplex lopen, moeten ook in geval van brand in het gebouw hun werk minimaal 30 minuten blijven doen. Deze kabels met functiebehoud liggen in een nieuw tracé van gesloten buisleidingen of in functiebehoud gemonteerde kabelgoten.

Voedingskabels

De voedingskabels naar de laadrekken van de pagers zijn ook vernieuwd, maar hebben niet dezelfde brandwerende eigenschappen als de fb-kabels. Ze lopen langs de al aanwezige bekabeling in een bestaand kabeltracé.

 

Reageer op dit artikel