nieuws

Opnieuw staking Cofely/Engie

installatiebranche

Werknemers van Engie (Cofely Noord) hebben dinsdagochtend opnieuw het werk neergelegd. Het is al de vijfde dag dat de werknemers van het installatiebedrijf actie voeren tegen de reorganisatie bij Engie. 

Opnieuw staking Cofely/Engie

De directie van het bedrijf maakte eind vorig jaar bekend dat ze 65 werknemers willen ontslaan. Overleg met de bonden werd twee weken geleden afgebroken, omdat het bedrijf vasthield aan de ontslagregeling. Die is volgens FNV Metaal en CNV Vakmensen ondermaats. 

Tijdens de staking hebben de werknemers een gouden kei uitgedeeld aan de grootste opdrachtgever van Engie in Noord-Nederland, de NAM. Volgens Engie zijn de ontslagen nodig door de inkrimping van de olie- en gasindustrie. De lage olieprijs en het terugbrengen van de gaswinning in Groningen betekent volgens het bedrijf minder werk.

Maar volgens de bonden geeft Engie ten onrechte de schuld aan de NAM. Marijke Eggengoor van FNV Metaal: “Engie heeft onvoldoende geanticipeerd op de veranderde markt en heeft lange tijd zitten slapen. Zij had moeten investeren in nieuwe markten op het gebied van duurzaamheid, in plaats van nu 65 gezinnen de dupe te laten zijn van strategische keuzes die in een directiekamer worden gemaakt.”

Reageer op dit artikel