nieuws

Miljoenen voor aansluiting mbo op de arbeidsmarkt

installatiebranche

Zeventien samenwerkingsprojecten rondom mbo-scholen in Nederland krijgen 43,5 miljoen euro om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. 

Miljoenen voor aansluiting mbo op de arbeidsmarkt

Minister Bussemaker (onderwijs) heeft de zeventien projecten die geld krijgen uit het Regionaal Investeringsfonds maandag bekendgemaakt. Doel van het fonds is mbo-studenten beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt, door hen al tijdens hun studie te laten werken met de nieuwste technieken en methoden. Er zijn veel techniekprojecten gehonoreerd waaraan in het bedrijfsleven dringend behoefte is. Zeker vijf projecten in de bouw en infra krijgen geld uit het fonds.

Minister Bussemaker is goed te spreken over de projectvoorstellen. “Alle ontwikkelingen die van invloed zijn op de arbeidsmarkt van morgen, zoals robotisering, maken het van het grootste belang dat juist in het mbo nieuwe kansen worden gecreëerd.’’

Bussemaker heeft in 2014 het Regionaal Investeringsfonds mbo opgericht om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt in de regio te verbeteren. De middelen kunnen worden ingezet om bijvoorbeeld te investeren in apparatuur en onderwijsmethoden volgens de laatste stand van de techniek .

Reageer op dit artikel