nieuws

Attema betrekt scholieren bij jubileum

installatiebranche

Attema greep de viering van het 50-jarig bestaan aan om de leerlingen van het voortgezet onderwijs in Gorinchem kennis te laten maken met techniek.

Attema betrekt scholieren bij jubileum

De scholieren kregen een rondleiding door het bedrijf. Ook werden andere vormen van techniek geïntroduceerd. Dit gebeurde door middel van een interactief programma.

250 jongeren

“We hebben een kleine 250 jongeren op bezoek gehad’’, vertelt marketing manager Marcel Herssevoort van Attema. Herssevoort is ook lid van de werkgroep Instroom van branchevereniging Fedet.

Profiel kiezen

“Het ging om jongeren die hun keuze voor hun profiel nog moeten maken. Dat is de groep die we willen laten zien wat een mooi vak dit is”, vertelt Herssevoort.

Frisbees en geodriehoeken

De scholieren liepen de belevingsroute die door de Attema-fabriek was uitgezet. Voor de gelegenheid maakten de machines gadgets als frisbees en geodriehoeken.

Alles is techniek

Attema had Otib gevraagd een bijdrage aan het programma te leveren.  In een ‘alles is techniek game’ ontdekten de jongeren waar ze techniek tegenkomen in het dagelijks leven. In een demo-truck konden ze onder meer kennis maken met virtual reality en het digitaal ontwerpen van een badkamer.

Medewerkers van de toekomst

Herssevoort: “Zo hebben we in samenwerking met andere partijen de techniek mooi positief in de schijnwerpers gezet. De scholieren waren heel geïnteresseerd, ze stelden veel vragen. Wie weet hebben we de medewerkers van de toekomst op bezoek gehad.”

Vijftig jaar

De vijftigste verjaardag van Attema werd uitgebreid gevierd. Donderdag 15 september konden klanten, leveranciers en relaties de talkshow Attema on Air bijwonen. De dag erna bezochten de leerlingen van het voortgezet onderwijs het bedrijf. Zaterdag 17 september ten slotte was een open dag voor belangstellenden.

 

Reageer op dit artikel