nieuws

Monteur redt twee kinderen uit brandende auto

installatiebranche

Een medewerker van Tom Installatietechniek uit Rotterdam heeft donderdag twee kinderen gered uit een brandende auto.

Monteur redt twee kinderen uit brandende auto

De 26-jarige servicemonteur Vincent Bakker reed ’s morgens met zijn bedrijfsbusje op de A20 bij Schiedam toen hij een auto op de vluchtstrook zag staan. Omdat er vuur bij de uitlaat te zien was, besloot hij zijn wagen aan de kant te zetten en te gaan helpen.

Tegenover het AD doet Bakker zijn verhaal: “De moeder van de kinderen stapte uit, ze had nog helemaal niet het besef dat de auto in brand stond. Ze had alleen rook geroken. Ze schrok enorm en gilde: mijn kinderen, mijn kinderen!’”

Met blote vuist raam ingeslagen

Omdat de portieren van de achterdeuren zijn vergrendeld, besluit Bakker met zijn blote vuist het raam in te slaan. “Ik zag geen andere mogelijkheid. Gelukkig brak het raam meteen. Het was nog niet zo eenvoudig om de Maxi-Cosi eruit te krijgen. De moeder rukte aan de gordels. Uiteindelijk heb ik de Maxi-Cosi er met baby en al uit getrokken en in mijn busje veiliggesteld.”

Samen met twee toegesnelde politieagenten wist de servicemonteur ook het andere kind te redden.  “Dat was niet zo gemakkelijk, want de auto stond dichtbij de vangrail geparkeerd. Ik bedacht me dat ik gereedschap bij me had. Uit mijn busje heb ik buigtang 22 millimeter gehaald en de achterruit ingeslagen. Agenten konden het kind van 3 jaar oud er vervolgens uit trekken”, aldus Bakker tegenover het AD.

De redding kwam net op tijd. Niet veel later grijpt het vuur om zich heen en brandt de auto volledig uit. Een dag na zijn heldendaad wordt Bakker bedolven onder de complimenten.

Reageer op dit artikel