nieuws

Sluis Eefde gegund aan Mobilis/TBI

installatiebranche

De bouw van de tweede kolk bij sluis Eefde is voorlopig gegund aan de combinatie Lock to Twente (Mobilis/TBI/Croonwolter&Dros). De afvallers kunnen nog bezwaar maken tegen de keus van Rijkswaterstaat.

Sluis Eefde gegund aan Mobilis/TBI
Rijkswaterstaat

L2T is een samenwerking tussen TBI PPP (expertise en kapitaal), Mobilis|TBI (civiele techniek) en Croonwolter&dros (elektrotechniek). De waarde van het dbfm-contract is niet bekend gemaakt.

Eefde is kleinste van de zes

Eefde is de vierde sluis uit het sluizenprogramma dat is gegund. De Zeesluis IJmuiden, Beatrixsluis en sluis Limmel zijn al in uitvoering en de tenders voor Terneuzen en de Afsluitdijk lopen. Eefde is met een budgetreservering van 83 miljoen euro de kleinste van de zes projecten.

De bouwcombinatie wordt verantwoordelijk voor het financieren, ontwerpen, bouwen en vervolgens gedurende 27 jaar onderhouden van een tweede sluiskolk bij Eefde. Gedurende de tenderfase is extra gelet op duurzaamheid, hinder en tevredenheid.

De bouwers beginnen na de zomer van 2017 met het werk. Gepland is dat de eerste schepen in 2020 door de nieuwe sluis varen. De gunning aan L2T is nog niet definitief. De afgevallen partijen hebben nog twintig dagen de tijd om protest aan te tekenen. Gebeurt dat niet, dan vindt aansluitend de definitieve gunning plaats.

Reageer op dit artikel