nieuws

Unica gaat Enexis-panden onderhouden

installatiebranche

Unica gaat Enexis-panden onderhouden

Netbeheerder Enexis en de combinatie ISS Facility Services en Unica gaan vanaf 1 januari 2017 nauw samenwerken. Unica gaat het volledige bouwkundig en installatietechnisch onderhoud verzorgen van alle 46 panden van Enexis.

 

Na een uitvoerig tenderproject koos de netbeheerder voor de combinatie ISS en Unica. Voor 46 locaties van Enexis gaat hoofdaannemer ISS in totaal 39 diensten (soft services) leveren, waaronder receptie, catering en schoonmaakservice. Unica neemt het volledige bouwkundig en installatietechnisch onderhoud van alle panden van Enexis voor zijn rekening (hard services). De drie bedrijven willen de integratie van techniek en facility management de komende jaren naar een hoger niveau tillen.

Eén team

Bijzonder aan de samenwerking is dat alle partijen zitting hebben in één managementteam. De traditionele verhouding inkoper-leverancier is daarmee vervangen door een gelijkwaardig partnerschap. Ook op de werkvloer worden servicemedewerkers getraind om als teamgenoten naar de dienstverlening te kijken. Een schoonmaker die een kapotte lamp opmerkt, geeft dit door aan de facilitaire dienst. Een monteur die opmerkt dat een border rommelig oogt, tipt zijn collega’s van de groenvoorziening. Opvallend is ook de sterke focus op vernieuwing met de aanstelling van een innovatiemanager.

Enexis

Enexis houdt zich bezig met het beheer en het onderhoud van het gas- en elektriciteitsnetwerk in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. Enexis voorziet in totaal 2,7 miljoen huishoudens en bedrijven van stroom en gas. Bij het bedrijf werken circa 4.500 werknemers. Het hoofdkantoor van Enexis is in ‘s-Hertogenbosch.

Reageer op dit artikel