nieuws

Vragenbank verbindt installateur met TU/e-student

installatiebranche

Vragenbank verbindt installateur met TU/e-student

Kien, TU/e Sure Innovation en High Tech NL richtten samen De Vragenbank op. Installateurs kunnen de vragenbank sinds begin deze maand raadplegen.

In de vragenbank gaan studenten van de TU Eindhoven aan de slag met innovatievraagstukken van installateurs, mkb´ers en hightech-bedrijven.  en installateurs.

Adrie van Duijne (Stichting KIEN). “Wij moeten mkb’ers helpen mee te kunnen met de snelheid van veranderingen. Innovatie is belangrijk voor ieder bedrijf.”  Van Duijne benadrukt dat de vragenbank ook geschikt is voor kleine bedrijven.

Potentiële werknemers

Coen de Graaf (High Tech NL):  “Grote bedrijven trekken veel technisch talent. Dat is jammer omdat veel innovatie juist in het mkb plaatsvindt. Voor mkb’ers is dit een laagdrempelige manier om in contact te komen met potentiële toekomstige werknemers.”

Inzicht in innovatievraagstukken

Monique Greve (TU/e SURE Innovation). “De studenten krijgen via De Vragenbank beter inzicht in de innovatievraagstukken die spelen in het mkb. Ze ontdekken dat hun inbreng impact heeft.”

E-scooters en sensoren

TU/e-studenten werden al eerder ingezet voor innovatievragen van mkb´ers. Ze onderzochten bijvoorbeeld hoe de batterijen van e-scooters geoptimaliseerd konden worden. Ook maakten studenten een draadloos sensorsysteem tegen koperdiefstal.

Vragen zijn in te dienen op kennisvragenbank.nl.

Reageer op dit artikel