nieuws

Solarwatt komt met modulair accuopslagsysteem

installatiebranche

Solarwatt introduceert het MyReserve Matrix-accuopslagsysteem.  Het systeem is  volgens Solarwatt vrijwel overal toe te passen: van eengezinswoning tot en met industriële omgeving.

Solarwatt komt met modulair accuopslagsysteem
Foto: Solarwatt

Het MyReserve Matrix-opslagsysteem bestaat uit twee elementen. Beide hebben ze de grootte van een schoenendoos. Het gaat om de MyReserve Pack-accumodule en de MyReserve Command-regelmodule.“Ons volledige systeem is gebaseerd op deze twee basisbouwstenen”, zegt Erik Frentz, storagespecialist bij Solarwatt. In de MyReserve Command bevinden zich alle verbindingen, sensoren en software.

Modules combineren

Als gebruikers meer opslagcapaciteit of vermogen nodig hebben, is het mogelijk om een onbeperkt aantal MyReserve Pack- of Command-modules te combineren. Dit maakt kleine, applicatiegeoriënteerde configuraties van bijvoorbeeld 2,2 kWh mogelijk. Of grotere configuraties tot  2 MWh. Volgens Erik de Leeuw, directeur van Solarwatt Benelux, gaat het om “het eerste systeem dat zich aanpast aan de behoeften van de individuele klant.”

Schaalmogelijkheden

Erik Frentz: “Dankzij de eindeloze schaalmogelijkheden voor wat betreft opslagcapaciteit en vermogen, is dit opslagsysteem overal toe te passen. En onze installateurs hebben met slechts twee onderdelen te maken. Dat betekent minder trainings-, opslag- en transportkosten En ook snellere en eenvoudiger installaties”, aldus Frentz.

Energiebronnen koppelen

Het nieuwe MyReserve Matrix-accuopslagsysteem is vanaf zomer 2017 verkrijgbaar. In de toekomst kunnen ook andere groene-energiebronnen aan het systeem gekoppeld worden. Dat houdt in dat elektriciteit die door andere lokale bronnen – zoals windturbines of biogasinstallaties – wordt opgewekt, kan worden opgeslagen in een Solarwatt-accu. 

Modulaire accu

De modulariteit van de accu faciliteert uitbreiding maar ook eventuele reparatie. Doordat de accu  eenvoudig uit elkaar te halen is, kan Solarwatt meer dan tachtig procent van het product recyclen.

 

Reageer op dit artikel