nieuws

Winnaars Skills Heroes gehuldigd in RAI Amsterdam

installatiebranche

De winnaars van de beroepenwedstrijden Skills Heroes zijn gehuldigd in Amsterdam. De wedstrijden waren 16 t/m 18 maart in Rai Amsterdam.

Winnaars Skills Heroes gehuldigd in RAI Amsterdam

Doel van de wedstrijden is aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.

6000 mbo-leerlingen

Ruim 6000 mbo-leerlingen van 56 mbo-scholen deden mee aan de voorrondes van deze Skills Heroes editie. Uiteindelijk bereikten 315 mbo’ers de finales in Amsterdam. Ook werden de afgelopen weken nog 13 finales op schoollocaties gehouden. Hier deden ruim 100 finalisten aan mee.

WorldSkills 2017

Meerdere winnaars kunnen zich plaatsen voor het WK voor beroepen: WorldSkills. Dit evenement vindt plaats van 14 t/m 19 oktober in Abu Dhabi, de Verenigde Arabische Emiraten. Zo’n 1.300 jongeren tot 25 jaar nemen het daar op tegen vakgenoten uit 58 landen. Binnenkort wordt bekendgemaakt welke Nederlandse winnaars naar het WK gaan.

 

Reageer op dit artikel