nieuws

Schakel- en besturingspanelen & CE-markering

installatiebranche

CE-markering op schakel- en besturingspanelen: wanneer wel en wanneer niet? Dit is een van de onderwerpen die tijdens de ledenvergadering  van Federatie Paneelbouw aan bod kwamen.

Schakel- en besturingspanelen & CE-markering

 

Arno Garssen hield tijdens de vergadering een betoog over CE-markering op schakel- en besturingspanelen. Garssen is vicevoorzitter van de Fedet-sectie Federatie Paneelbouw.

Laagspanningsrichtlijn

Schakel- en besturingspanelen vallen onder de Laagspanningsrichtijn en moeten altijd CE-gemarkeerd zijn. Een uitzondering hierop zijn systemen voor een proefopstelling.

Machinebouwer & CE-markering

De naamgever, dus de naam op het schakel- en besturingspaneel, is verantwoordelijk voor de CE-markering van dat paneel. Het advies is vooraf duidelijk af te stemmen met  de machinebouwer en vast te leggen wie de CE-markering aanbrengt.

Technisch Constructiedossier

Met de opdrachtgever moet ook afgestemd en vastgelegd worden wie welke testen doet aan de schakel- en besturingspanelen om Technisch Constructiedossier compleet te maken. De naamgever op de schakel- en besturingspanelen is verantwoordelijk voor het Technisch Contructiedossier.

Imago

De ledenvergadering was woensdag 29 maart in Reeuwijk. Het was de derde keer dat de ledenvergadering plaatsvond. Er werden  diverse onderwerpen behandeld, waaronder de werkzaamheden van de diverse werkgroepen. Momenteel zijn de volgende werkgroepen operationeel:

 

Reageer op dit artikel