nieuws

“We moeten inzetten op warmtepompen”

installatiebranche

Henk Wegkamp, mede-eigenaar van adviesbureau Dantuma-Wegkamp, merkt dat bedrijven momenteel vaak weer teruggrijpen naar oude technieken.

“We moeten inzetten op warmtepompen”

Wegkamp: “Veel bedrijven hebben wel speciale werknemers voor de energietransitie in dienst, maar de marktsituatie doet bedrijven weer teruggrijpen naar oude en vooral bekende technieken. Velen installeren weer cv-ketels terwijl we juist op warmtepompen moeten inzetten. Maar dat is ook logisch: minder kosten en minder risico’s.”

‘Te veel gericht op epc-berekeningen’

Wegkamp is een van de docenten van de cursus ‘Energieneutraal bouwen en renoveren’. Deze cursus wordt georganiseerd door Stichting Kern.  De praktijkcursus wil installateurs en aannemers wegwijs maken in het oerwoud van energetische en financiële beslissingen.  Wegkamp: “Installateurs en aannemers zijn te veel gericht op epc-berekeningen.”

Profiteren van aantrekkende markt

Het inzicht in niet alleen de energetische en milieuvoordelen maar ook financiële baten is belangrijk, juist in deze tijd, constateert Wegkamp. Want hoewel er nog veel bedrijven aan het overleven zijn, zien veel aannemers en installateurs de markt snel aantrekken en willen er nu van profiteren.

Lees meer over dit onderwerp in het artikel integraal ontwerpen en installeren nodig voor energieneutrale gebouwen

Vakbeurs Renovatie

Op 23, 24 en 25 mei 2018 vindt de 5e editie van de beurs Renovatie plaats in de Brabanthallen, Den Bosch. Op deze beurs kunnen installateurs, aannemers en specialistische renovatiebedrijven praktische kennis opdoen en de nieuwste producten en technieken ervaren.

Kijk voor het programma van Renovatie 2018 op renovatiebeurs.nl

Tot 22 mei 2018 kunt u zich registreren voor gratis toegang tot de beurs Renovatie.

Lees ook:

Je kunt niet meer om warmtepompen heen

Kansen voor warmtepompen

 

Reageer op dit artikel