nieuws

OK-lamp voor arme landen krijgt nominatie

verlichting

Technici van Stichting Medic ontwikkelden een OK-lamp voor arme landen. Dit op verzoek van chirurgen met tropenervaring. De lamp is genomineerd voor de Vernufteling.

OK-lamp voor arme landen krijgt nominatie

De Vernufteling is een prijs voor het mooiste project van een ingenieursbureau. Het gaat om een initiatief van ingenieursvereniging KIVI NIRIA, branche-organisatie NLingenieurs en de uitgevers van De Ingenieur en Technisch Weekblad.

 

Autolampen

De Ok-lamp werkt op zowel 220 Volt als op 24 Volt. De verstelbare armatuur bestaat uit 4 schijnwerpers met 24 Volt halogeen autolampen, die gevoed worden door de 220 V/24V transformator.Zwenkwielen


Bij 220 Volt stroomuitval blijft de lamp nog twee uur werken op de accu’s, mits deze volledig opgeladen zijn.  De armatuur van de lamp kan zowel in horizontale als in verticale stand worden gebruikt. De gewenste lichtconcentratie is eenvoudig in stelbaar. De lamp heeft zwenkwielen en is dus gemakkelijk verplaatsbaar.

18 projecten

In totaal zijn 18 projecten genomineerd voor de Vernufteling. Op www.devernufteling.eu zijn ze allemaal te zien. Hier kan ook worden gestemd voor de publieksverkiezing. 

Op 3 november wordt, tijdens de Dag van de Ingenieur in het nieuwe Automuseum in Den Haag, bekend wie de prijs wint.

In dit filmpje vertelt de algemeen secretaris van Stichting Medic over de genomineerde OK-lamp.

 

Reageer op dit artikel