nieuws

Producent ledverlichting valt dubbel in de prijzen

verlichting

Producent van ledverlichting Lemnis Lighting valt dit jaar dubbel in de prijzen. Zijn dimbare Pharox ledlamp kwam in november als ‘Beste uit de Test’ van de Nederlandse Consumentenbond. Daarnaast is het bedrijf benoemd tot ‘Clean Technology 2011 Game Changer’ in California.

Producent ledverlichting valt dubbel in de prijzen

In de november-editie van de Consumentengids is de dimbare Pharox 300 beoordeeld met het cijfer 8,0. De lamp kreeg daardoor met een aantal andere ledlampen het predicaat ‘Beste uit de test’. De Consumentbond ziet de lamp als goede vervanger van de klassieke gloeilamp vanwege de lange levensduur, het lage energieverbruik en de prijs.

Game Changer

Grow California, een Amerikaanse organisatie ter stimulering van duurzame innovatie, heeft Lemnis Lighting bovendien uitgeroepen tot ‘Clean Technology 2011 Game Changer’. Volgens Grow California onderscheidt het bedrijf zich op gebied van leiderschap en innovatie en heeft het grote impact op duurzame innovatie en de economie.

Innovaties

“Lemnis is er trots op, dat wij worden gezien als Game Changer”, aldus Warner Philips, een van de oprichters van Lemnis Lighting. “Met Pharox, de eerste dimbare ledlamp, en nu de Pharox Solar kit streven wij continue naar ‘Game changing’ innovaties die zowel consumentvriendelijk als duurzaam zijn.”

Nederlands

Lemnis Lighting, een onafhankelijk Nederlands bedrijf, heeft sinds ruim 4 jaar een vestiging in San Francisco, waarvandaan het de Noord-Amerikaanse verlichtingsmarkt bedient. Het is een dochteronderneming van Tendris Holding. Tendris initieert, ontwikkelt en investeert in bedrijven die zich toeleggen op marktgestuurde, duurzame oplossingen.

Reageer op dit artikel