nieuws

Osram verlicht EK-stadions

verlichting

Voor het aankomende Europees voetbalkampioenschap in Polen en Oekraïne voorziet Osram vier stadions van ultramoderne verlichtingstechnologie. Het gaat om de stadions van Warschau, Danzig, Kiev en Lviv.

Osram verlicht EK-stadions

Grote blikvanger is het nationale stadion in Warschau. Hier wordt de gevel omgetoverd tot een enorm beeldscherm. Zo’n 1700 ledarmaturen van Osrams dochteronderneming Traxon zullen de buitenzijde van het stadion verlichten.

Segmenten

De segmenten van de gevlochten buitengevel zijn voorzien van dimbare Linear XB 36 ledarmaturen. Dankzij de speciaal ontwikkelde houders is een uniforme verlichting van de individuele panelen mogelijk. Door middel van een intelligent lichtbeheersysteem kunnen er unieke effecten gecreëerd worden.

Speelveld

450 energie-efficiënte HID lampen verlichten het speelveld. Deze verlichting wordt ook toegepast in het EK-stadion in Danzig.

Kiev

In het olympisch stadion in Kiev zijn voor de verlichting van de tredes aan de ingang en het decoratieve lichtdesign van de bar zo’n dertigduizend hoogvermogen led Opto Semiconductors geïnstalleerd.

In totaal worden er voor de binnen- en buitenverlichting in Kiev tweeduizend hoogvermogenlampen, 3400 energiespaarlampen en 1300 halogeenlampen ingezet.

Lviv

Ook in Lviv is voor de aanlichting van het EK-stadion een ledoplossing van Osram gepland. In totaal tweeduizend meter led LINEARlight Flex moet de verste uithoeken van het stadion van modern ledlicht gaan voorzien.

Lees ook: Energie voor EURO 2012

Reageer op dit artikel