nieuws

Verlichting Nederlands Openluchtmuseum gemoderniseerd

verlichting

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem doet de komende drie jaar voor alle lichtadviezen en leveringen een beroep op Lichtvormgevers. Daartoe ondertekenden beide partijen onlangs een mantelovereenkomst.

Verlichting Nederlands Openluchtmuseum gemoderniseerd

Lichtvormgevers gaat in het museum het lichtbeeld optimaliseren. Ook de duurzaamheid van de verlichting krijgt hierbij veel aandacht. Het Nederlands Openluchtmuseum heeft namelijk een Green Key Gold Keurmerk en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel.

Ledspot

Lichtvormgevers ontwikkelde speciaal voor het museum een vochtbestendige ledspot met een hoge kleurweergave. Eerder ontwikkelde het bedrijf al de Twisterspot voor de expositieruimtes van het Museum aan de Stroom (MAS) te Antwerpen. Lichtvormgevers integreert in de Twisterspot telkens de laatste innovaties in lichtbronnen, waaronder ledverlichting.

Resultaat

“De eerste projecten zijn opgeleverd”, aldus Henry Vos, sectormanager facilitaire zaken van het Nederlands Openluchtmuseum. “Op de locatie Marken wordt een oude werkbank verlicht, waarbij wij bang waren dat deze te koel zou overkomen. De ontworpen armaturen van Lichtvormgevers geven echter precies het gewenste resultaat.”

Reageer op dit artikel