nieuws

Gemeente Arnhem gaat voor led

verlichting

Gemeente Arnhem gaat op grote schaal ledverlichting van Philips toepassen. 2.500 lantaarnpalen langs de grotere wegen van de gemeente krijgen dimbare ledlampen.

Gemeente Arnhem gaat voor led

Met deze maatregel wordt een energiebesparing bereikt van circa 47%. Dit komt neer op 500.000 kWh per jaar. De investering wordt terugverdiend door de lagere kosten voor energieverbruik, onderhoud en lampvervanging.

Stap voor stap

Het project neemt vier jaar in beslag. Stap voor stap worden alle straatlantaarns langs doorgaande wegen en de wijkontsluitingswegen uitgerust met ledverlichting.Grote impact


“Gemiddeld 40 percent op de energiefactuur van Nederlandse steden is te wijten aan openbare verlichting. Een besparing daarop heeft dus een grote impact op de begroting van een stad.”  Dit zegt Floriaan Tasche, commercieel directeur openbare verlichting bij Philips.


Reageer op dit artikel