nieuws

Croon realiseert installaties onderzoekscentrum DSM

verlichting

DSM opende gisteren het DSM Ahead Research Centre for Science and Technology. Het gaat om de grootste onderzoeksfaciliteit ter wereld voor de ontwikkeling van innovatieve kunststoffen. Croon Elektrotechniek tekende voor de trafo’s en alle gebouwgebonden installaties.

Croon realiseert installaties onderzoekscentrum DSM

Het nieuwe gebouw op de Chemelot Campus in Sittard-Geleen vormt een belangrijke basis voor onderzoeks- en ontwikkelactiviteiten op het gebied van hoogwaardige kunststoffen. Tot het centrum behoren kantoren, laboratoria en een pilotplant voor 420 medewerkers.

Croon en Wolter & Dros

Croon werd geselecteerd als partner voor alle installatietechniek. Hurks tekende voor de bouw en Wolter & Dros voor de werktuigbouwkunde. De Brink Groep coördineerde de uitvoering.

Installaties

Croon realiseerde de installaties ten behoeve van het machinepark, de systemen voor toegangs- en aanwezigheidscontrole, de brandmeld-, intercom en cctv-installaties en de (nood)verlichting en krachtinstallaties. Ook verzorgde Croon de koppeling van installaties aan bestaande systemen elders op de Chemelot Campus.

Alles op alles

De bouw ging in 2012 van start. Tijdens de bouw zijn nog verschillende aanpassingen doorgevoerd om ook nieuwe inzichten te kunnen honoreren. Voor Croon lag het zwaartepunt van de werkzaamheden in het laatste half jaar, waarin alles op alles is gezet om de deadline voor oplevering te halen.

Reageer op dit artikel