nieuws

Oxxio App voor meer mensen beschikbaar

verlichting

Oxxio stelt de Oxxio App beschikbaar voor heel Nederland. Niet-Oxxio klanten kunnen vanaf eind deze maand kosteloos gebruikmaken van de App.

Oxxio App voor meer mensen beschikbaar

De app geeft inzicht in- en controle over energieverbruik en de daarbij behorende kosten. Door onlangs de geïntegreerde software van Apple, HomeKit, krijgt de app in de nabije toekomst meer functies. Zoals de bediening van elektrische apparatuur.

Besparing

Joos Luteijn, manager E-Business bij Oxxio. “Door onze software open te stellen voor iedere energiegebruiker, bieden we iedereen de mogelijkheid inzicht te krijgen in zijn energieverbruik. Dit inzicht biedt kansen om verbruiksgedrag te veranderen wat besparing oplevert.”

Vergelijken

De app werkt vooralsnog met analoge energiemeters. Op basis van de woonsituatie wordt ook een energiescore getoond. Daarmee zien gebruikers hoe zij het qua energieverbruik doen ten opzichte van soortgelijke huishoudens.

Slimme meter

Ook kan een bespaardoel aan de app worden gekoppeld en ontvangen gebruikers desgewenst persoonlijke bespaartips via alerts. In de nabije toekomst leest de Oxxio App ook slimme meters uit.

Slimme thermostaten en lampen

Ook zullen functionaliteiten toenemen wanneer hardware-partijen apparaten op de markt brengen die HomeKit-proof zijn. Slimme thermostaten en lampen laten zich straks via de Oxxio App aflezen en bedienen. Compatible apparaten zijn te herkennen aan het Made For iPhone (MFI) logo.

Energiecoach

“De samenwerking met Apple HomeKit en het openstellen van onze Oxxio App, zijn de eerste stappen richting de transitie van energieleverancier naar energiecoach. We willen samen met onze gebruikers in de toekomst nieuwe diensten ontwikkelen voor de app”, vertelt Lueyn.

Downloaden

De Oxxio App is eind december voor niet-klanten te downloaden via Google Play en begin januari via de App Store.Lees ook:
Thermostaten en lampen bedienen met Oxxio App

Reageer op dit artikel