nieuws

500 deelnemers voor LightRec

verlichting

Het aantal deelnemers van Stichting LightRec steeg dit jaar naar 500. De toename is volgens de stichting vooral het gevolg van de Algemeen Verbindend Verklaring die sinds 2014 van kracht is. Ook zou de actieve benadering van ‘freeriders’ zijn vruchten afwerpen.

500 deelnemers voor LightRec

Op basis van de huidige Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) zijn alle Nederlandse producenten en importeurs van verlichting verplicht zich aan te sluiten bij LightRec.  Ook dienen ze een bijdrage te leveren aan de kosten die inzameling en recycling met zich meebrengen. Op basis van deze bijdragen financiert LightRec het inzamelen en verwerken van lampen en armaturen en waarborgt de stichting de kwaliteit van het inzamelsysteem.

Freeriders

Afgelopen periode heeft Wecycle bedrijven actief benaderd die nog niet aangesloten waren bij LightRec.  de zogenoemde freeriders. Gied van Hoorn, directeur van LightRec: “Al enkele jaren informeren we bedrijven over de wettelijke verplichting die zij hebben. Toch is er nog steeds sprake van onwetendheid.Veel bedrijven zijn zich niet bewust van deze regeling. Door hen een voor een te benaderen en hier expliciet op te wijzen, mochten we een flink aantal nieuwe deelnemers  verwelkomen.”

Reageer op dit artikel