nieuws

‘Prijs ledverlichting blijft dalen’

verlichting

Door betere productietechnieken en hogere efficiëntie van de lampen blijft de prijs van ledverlichting dalen. Dit staat in het Nationaal LED Trendrapport 2017.

‘Prijs ledverlichting blijft dalen’

Ook investeerden ledproducenten de laatste jaren veel in innovatie en kwaliteit. Daardoor is de kwaliteit van ledverlichting de laatste twee jaar sterk verbeterd.

Omzet groeit

Het Nationaal LED Trendrapport 2017 geeft de resultaten van een onderzoek onder bedrijven die actief zijn in de ledverlichtingsmarkt. Volgens het rapport groeide de omzet in de nationale ledverlichtingsmarkt naar 1,1 miljard euro en genereert de ledsector 5000 fte aan banen. Naar verwachting zet de omzetgroei door tot 2020.  

Van China naar Europa

In het rapport staat ook dat verwacht wordt dat de productie en de assemblage van ledverlichting de komende jaren wordt teruggehaald  van China naar Europa. Als belangrijkste redenen hiervoor worden genoemd: de hogere kwaliteitsstandaard, de kortere levertijd en daarmee grotere flexibiliteit.

Het Nationaal LED Trendrapport 2017 is een initiatief van, en uitgevoerd door,  LED Expo Benelux en LED magazine. Het rapport is gratis te downloaden.

Reageer op dit artikel