nieuws

Gescheiden inzameling verlichting opgenomen in BRL SVMS-007

verlichting

Het demonteren en gescheiden inzamelen van gasontladingslampen en armaturen is sinds 1 april opgenomen in de geactualiseerde Beoordelingsrichtlijn Veilig en Milieukundig Slopen (BRL SVMS-007).

Gescheiden inzameling verlichting opgenomen in BRL SVMS-007

BRL SVMS-007 bewaakt de kwaliteit en deskundigheid van aannemers bij de uitvoering van sloopprojecten. Ook bevordert de richtlijn het veilig en milieukundig slopen.

Lampen en armaturen

De beoordelingsrichtlijn van de Stichting Veilig en Milieukundig Slopen (SVMS) geeft onder meer aan welke eisen er gesteld worden aan de scheiding en afzet van ‘vrijkomende sloopmaterialen’. Concreet zijn nu ook gasontladingslampen en armaturen toegevoegd aan de stoffeninventarisatie, de eisen ten aanzien van de behandeling en afvoer van sloopmaterialen en aan de stoffenverantwoording.  

Apart lnleveren

“Veel sloopbedrijven weten wel dat lampen apart moeten worden gehouden voor de sloopkogel door een gebouw gaat. Maar dat ook armaturen apart moeten worden ingeleverd is minder bekend.” Dit zegt Gied van Hoorn, directeur van Lightrec. Deze organisatie wil de milieuverantwoorde inzameling en recycling van verlichtingsapparatuur bevorderen.

 

 

Reageer op dit artikel