nieuws

Famostar sluit zich aan bij Thorpe

verlichting

Noodverlichtingsspecialist Famostar is overgenomen door F W Thorpe Plc. Thorpe is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van professionele verlichting.

Famostar sluit zich aan bij Thorpe

Famostar is gevestigd in Velp. Er werken 31 mensen. Marktlink Fusies & Overnames begeleidde Famostar bij de overname.

‘Eigen identiteit behouden’

Verkopend directeur-eigenaar Herold Boertjens: “Met oog op continuïteit en om de groei van de onderneming een extra impuls te geven zijn we op zoek gegaan naar een sterke partner, waarbij wij onze eigen identiteit konden behouden. Die partner hebben we gevonden in Thorpe.”

Lightronics

In 2015 trad Lightronics uit Waalwijk ook al toe tot de Thorpe groep. CEO van Thorpe, Mike Allcock: “Al onze groepsbedrijven zijn sterke, zelfstandige bedrijven met een eigen onderscheidende marktpropositie. De kracht van het collectief zit in de synergievoordelen, die ontstaan door het delen van het sterke technologische platform van de groep. ”

Professionele verlichting

Thorpe is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van professionele verlichting. Het bedrijf is in 1936 opgericht door de familie Thorpe. Deze maakt nog steeds actief deel uit van de onderneming en is ook een belangrijke aandeelhouder.

Ruim 700 medewerkers

Thorpe heeft een omzet van €120 miljoen en is beursgenoteerd aan de London Stock Exchange. De verlichtingsspecialist heeft ruim 700 medewerkers en bestaat uit zeven zelfstandige bedrijven, die zich ieder richten op specifieke marktsegmenten.

Samenwerking Famostar & Lightronics

Het huidige management van Famostar blijft aan en zal intensief samenwerken met zusterbedrijf Lightronics. Beide bedrijven opereren zelfstandig binnen de Thorpe-groep.

Multi-generatie-familiebedrijven

Marktlink Fusies & Overnames begeleidde Famostar bij de overname. Fredrik Jonker van Marktlink Fusies & Overnames: “Samen met de directie hebben we tijdens het verkoopproces met meerdere partijen gesproken. Uiteindelijk was er met Thorpe de beste fit. Zowel Thorpe en Famostar zijn multi-generatie-familiebedrijven. Thorpe begreep heel goed dat het belangrijk is om de erfenis van Famostar voort te zetten met behoud de eigen identiteit.”

Lees ook:

Stabiplan overgenomen door Trimble
Hemmink neemt True Tools over
Spie neemt Alewijnse Retail over

Reageer op dit artikel