nieuws

Gouden Bakkie Award voor Vink Aannemingsmaatschappij

verlichting

Wecycle beloont Vink Aannemingsmaatschappij met een Gouden Bakkie Award. Dit vanwege de sloop van het voormalige SDU-kantoor in Den Haag, waarbij alle lampen en armaturen zijn afgegeven aan Wecycle. 

Gouden Bakkie Award voor Vink Aannemingsmaatschappij

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Vastgoedontwikkelaar Local

Vink haalde alle lampen en armaturen nauwkeurig uit de plafonds van de ruim 7.000m2 aan kantoorruimte en 12.000m2 aan bedrijfshalruimte.  Dit in opdracht van vastgoedontwikkelaar Local.

Geen sloopkogel

Bij dit project kwam 7 ton aan lamparmaturen vrij voor recycling. Martijn de Vries, projectleider bij Vink: “Wij spreken liever van demontage. Slopen suggereert dat een gebouw rigoureus met een sloopkogel met de grond gelijk gemaakt wordt. En dat is juist wat wij niet doen. Wij demonteren een gebouw stap voor stap. Zo kunnen we de materialen die vrijkomen zorgvuldig scheiden.”

Gouden Bakkie Awards

Wecycle wil met de Gouden Bakkie Awards partners te belonen voor de inzameling en hun voorbeeldgedrag. De Award is een erkenning voor de ontvanger en een aanmoediging voor de branche waarin deze opereert.

Stichting LightRec

Wecycle reikt de Gouden Bakkie Awards uit in opdracht van de Stichting LightRec Nederland. Hierin zijn de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting verenigd. Zij zijn opdrachtgever aan Wecycle voor de inzameling en recycling van de producten die zij op de markt brengen.

Lees ook: 

Gouden Bakkie voor vier bedrijven

Gescheiden inzameling verlichting in inkoopcriteria

Nederlanders leveren meer verlichting in

‘E-installaties essentieel onderdeel in woningrenovatie’

 

Reageer op dit artikel