nieuws

Inlevercampagne Wecycle richt zich ook op Oost-Europese werkers

verlichting

De Wecycle-campagne die oproept armaturen in te leveren voor recycling, richt zich ook op werknemers uit Oost-Europa.

Inlevercampagne Wecycle richt zich ook op Oost-Europese werkers

In de installatie-, bouw- en sloopsector werken vooral Polen en in mindere mate Bulgaren en Roemenen. Zij spreken vaak gebrekkig of geen Nederlands. De campagne wordt dan ook gedeeltelijk in die talen gevoerd. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Armaturen correct afdanken

“Zo’n één op de tien werknemers in de bouw is niet afkomstig uit Nederland,” zegt Jan Vlak. Hij is directeur Wecycle. “Onze oproep om armaturen zoals wettelijk voorgeschreven correct af te danken, geldt voor iedereen. Daarom is onze campagne deels in het Pools, Bulgaars en Roemeens.”

Landelijke campagne Wecycle

De Oost-Europese variant van de campagne is in lijn met de landelijke campagne. Deze campagne start vandaag. Via social media en advertenties op sites die deze nieuwe doelgroep gebruikt, zijn er vertalingen van de campagne te zien.

Poolse winkels

Verder maken radiospots, buitenreclame, online advertenties en ledboarding bij Eredivisie-voetbalwedstrijden deel uit van de campagne. Ook wordt informatie verspreid via Poolse winkels.

Forum Buduwlane

Verder gaf Wecycle voorlichting op Forum Buduwlane. Dit is een event voor Poolse werknemers en ZZP’ers in de bouw- en installatiesector. De campagne wordt gevoerd in opdracht van Stichting LightRec Nederland. Dit is een van de opdrachtgevers van Wecycle.

E-waste inzamelen

In 2017 zamelde Wecycle 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled. Dit met een nuttige toepassing van 97 procent.

 Lees ook: 

Gescheiden inzameling verlichting in inkoopcriteria

Nederlanders leveren meer verlichting in

Technische Unie beloond met Gouden Bakkie Award

Reageer op dit artikel