nieuws

Lichtrails met spots voor Anne Frank Huis

verlichting

Het Anne Frank Huis is vernieuwd. Ook de verlichting werd aangepakt. In het museale gedeelte is voornamelijk gekozen voor lichtrails met spots.

Lichtrails met spots voor Anne Frank Huis

Door Evi Husson  Foto’s: Anne Frank Stichting, fotograaf Cris Toala Olivares

Het museale gedeelte van het Anne Frank Huis kreeg lichtrails met spots. Harry Kunst van SDR Elektrotechniek: “Dit zorgt voor een hogere flexibiliteit. Mogelijk veranderen de ruimtes in de toekomst qua indeling.”

Bedieningspaneel verplaatsen

De aansluitingen van de rails zijn onzichtbaar weggewerkt achter de wanden, onder de vloeren, tussen de plafonds en waar nodig zijn bouwkundige voorzieningen getroffen om de bekabeling zo onopvallend mogelijk te maken. Het installeren van de armaturen was niet bijzonder moeilijk, geeft Kunst aan. “De grootste uitdaging was het wijzigen van de infrastructuur. Niet alleen moest het knooppunt in de entreehal worden omgelegd, ook het centrale bedieningspaneel is verplaatst naar de andere kant van het pand waardoor heel de infrastructuur moest worden veranderd.”

Lees meer over dit project in het artikel:Nieuwe verlichting voor Anne Frank Huis

 

Reageer op dit artikel